Wat Is Gezondheid?

Gezondheid manifesteert zich wanneer je elke dag vol energie en levenslust opstaat en snel herstelt van inspanningen, ziekte, stress en tegenslagen. Het gaat hand in hand met een optimistische levensvisie en een enorm levendige belangstelling voor de natuur, mensen en het leven.

Het kunnen loslaten van zaken die je niet kunt veranderen en het accepteren van levenslessen en de drempels die op je pad gelegd worden, zodat je mentaal en spiritueel sterker wordt, ook dat is gezondheid.

Het manifesteert zich in je uitstraling, in de manier van spreken, in je lichaamstaal en in je manier van bewegen. Gezondheid manifesteert zich in een ongekende vitaliteit en in een sterk immuunsysteem.

Lichaam

Het lichaam is onze waarschuwer, inzichtgever en wegwijzer. Ons lichaam is gestolde energie, vorm geworden gedachten, emoties en overtuigingen en het draagt alle ervaringen van het leven met zich mee.

Ook onze cellen hebben bewustzijn en herinnering en reageren op oude trauma’s, angsten en andere onverwerkte emoties. Ervaringen die we vergeten of weg stoppen en waarvan we ons niet meer bewust zijn, hebben voor ons lichaam nog elke dag gevolgen.
Het laat door klachten, pijn, vermoeidheid, overgewicht of ondergewicht op gezette tijden weten met welke ervaringen we nog niet in het reine zijn.

Fysieke gezondheid betekent niet altijd dat je een perfect functionerend lichaam hebt, maar dat je je thuis voelt bij jezelf en in je leven.

Omdat er een continue wisselwerking plaatsvindt tussen lichaam en geest is het heel belangrijk om optimaal voor je lichaam te zorgen. Een gezond lichaam is de beste basis voor een gezonde en heldere geest. Gezonde en schone voeding, schoon drinkwater, voldoende lichaamsbeweging, voldoende zuurstof, voldoende rust en slaap, geen of weinig stress, geschikte leefomstandigheden (schoon milieu) enz. verhogen de belastbaarheid van het lichaam.

Leef volgens je ware natuur. Maak ruimte voor jezelf.

Balans

Gezondheid is een dynamisch evenwicht, en ziekte op fysiek niveau ontstaat als belasting zoals stress en slechte eetgewoontes, en een gebrek aan beweging, frisse lucht en rust hoger wordt dan de belastbaarheid.
Het lichaam raakt dan uit balans, het kan zelf de problemen niet meer compenseren, en het heeft onvoldoende energie om zichzelf te herstellen.
Het vinden en behouden van een goede lichamelijke en geestelijke balans is één van de grootste uitdagingen die het leven te bieden heeft. Lekker in je vel zitten is niet zomaar vanzelfsprekend en zeker niet altijd eenvoudig.
NGP DeBron brengt je weer terug naar jouw eigen kern, dat middelpunt in jezelf waar jouw zelfgenezend vermogen op volle toeren kan draaien mits de kans gegeven. Kom binnen en vind uit waar gezondheid werkelijk om draait!

 

Welke klachten kan ik met mijn behandelingen verhelpen?

De natuurgeneeskunde ziet de mens als eenheid van lichaam en geest en kan daarom ingezet worden bij lichamelijke en psychische klachten. Natuurgeneeskunde kan onder andere helpen bij:

Gezond en gelukkig blijven – preventieve geneeskunde

Gewrichts- en spierklachten (onder andere reuma en fibromyalgie)

Alle chronische ziektebeelden en pijnklachten

Long- en luchtwegproblemen

Stress, burn-out, vermoeidheid, slapeloosheid

Werkwijze

Natuurgeneeskunde is een vorm van geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen versterkt wordt. Bij natuurgeneeskunde staat de hele mens centraal, en niet alleen de klacht.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is voeding die bijdraagt aan de gezondheid en die het lichaam zo min mogelijk belast. Voeding moet voeden en niet alleen vullen.

Voor wie

De natuurgeneeskunde ziet de mens als eenheid van lichaam en geest en kan daarom ingezet worden bij lichamelijke en psychische klachten.

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een consult? Bel ons of stuur een e-mail.

Persoonlijk kennismaken of meer informatie ontvangen?

Stuur een e-mail naar
info@ngp-debron.nl
of neem telefonisch contact op
via telefoonnummer 06 – 39 78 36 34